Initiatief

Ik heb me altijd verantwoordelijk gevoeld om een gezonde maaltijd voor mijn kinderen op tafel te zetten. Mijn partner en ik, beide met fulltime banen, kwamen rond een uur of zes thuis. Het voelde soms harder werken toen je thuiskwam dan op het werk zelf. We moesten nog eten, kinderen in bad doen en de kleinste moest nog voor 20 uur in bed. We hebben ook snel geleerd dat iets heel lekker maken met pure ingrediënten, helemaal niet veel tijd of geld hoeft te kosten. Maar wat was het handig geweest als wij ergens een verantwoordelijke maaltijd konden halen! Vanuit dit idee is Station Street Café geboren. Zoveel mogelijk zelf maken van eerlijke producten.

Ik ben Michiel Aalders, mijn familie vertrok naar Zimbabwe toen ik 3 was in 1975. Daar heb ik 26 jaar gewoond. Na school ben ik gelijk in de horeca gaan werken en heb ik een rijkdom aan leuke functies bekleed. De leukste was als Aircraft Bars & Catering manager voor de toen enige cateringbedrijf op de internationale vliegveld van Zimbabwe. Eerst na school, ben ik rond het land gaan reizen voor een fastfood franchisegever. Dit om nieuwe locaties te openen in verschillende dorpen. Daarna werd ik partner van een Italiaans restaurant in de hoofdstad, Harare. Hier bij Mateo’s restaurant, is mijn droom om ondernemer te worden eigenlijk begonnen. Een aantal van deze recepturen en ideeën komen ook zeker terug op onze kaart.

In Zimbabwe leer je ook de waarde van de natuurlijke bronnen van ons planeet. In de avonden konden wij soms een week lang in de donker zitten met kaarsen omdat er niet genoeg elektriciteit was. Of ernstige watertekorten waar alles uitdroogd was en mensen die minder bevoorrecht waren de dupe van werd. Vandaar onze passie voor het milieu!

Eind 1999 keerde ik terug naar Nederland met mijn partner en zoon van 3 omdat de financiële en politieke situatie alleen maar achteruitgingen. In Nederland ben ik snel gaan integreren. Inmiddels ben ik bedrijfsleider en food & beverage manager geweest van grote hotels en restaurants in de buurt. Deze functies heb ik met veel plezier bekleed, en heb ik ook heel veel geleerd! Met deze ervaringen en kennis ga ik nu mijn droom volgen. And what a roller coaster ride it’s been, maar het resultaat mag er zijn!

Een ontmoetingsplek voor reizigers, jong en oud op een fantastische locatie waar je gezond maar vooral lekker kunt eten.  Station Street Café hoopt dat je geniet van het leven, waar je ook bent, waardeer de simpele dingen, familie, vrienden en daarbij hoort ook zeker gezond eten.

Station Street Café – Puts a smile on your face!